Met timemanagement voorbereid op vakantie!

Af en toe gunnen wij ons een goed boek waar we in ons dagelijks HR-advies aan klanten ook iets mee kunnen! En zeker ook in ons eigen werk! Het onderwerp van dit boek? Timemanagement.

Omdat de vakantie voor de deur staat en je vaak nog van alles wilt doen om met een gerust en goed gevoel de deur achter je dicht te kunnen trekken, vinden wij deze tip een hele handige: maak ruimte in je hoofd door je werk goed af te sluiten! Hoe je dat kunt doen? Neem de week voordat je op het punt staat te gaan genieten van je welverdiende vakantie de tijd om de taken die je na je vakantie op wilt pakken, te noteren in een overzichtelijk schema. Door alle taken die in je hoofd zitten en die opgepakt kunnen worden na je vakantie, op te schrijven, kun je je werk veel beter loslaten. Het geeft rust in je hoofd. En hoe heerlijk is het dat je even loskomt van je werk en dat je weet dat, als je terugkomt, je jouw lijst erbij kunt pakken en op een simpele manier weer de focus kunt leggen op dat wat jij belangrijk vindt om te gaan doen na je vakantie.

Dus: accepteer dat je niet alles meer kunt oppakken voor je vakantie, maak keuzes en maak een overzicht, laat het los en geniet van je welverdiende vakantie!

Namens Claartje en mij wensen wij iedereen een hele fijne vakantie!